Wypiekacz do chleba powinien stać się podstawowym urządzeniem w każdej kuchni. Łatwy w obsłudze i proponujący nam możliwość wypieku pysznego chleba automat firmy GASTROBACK to świetny sposób na świeże, pachnące pieczywo każdego dnia. Poza możliwością wypiekania pieczywa możemy w dodatku wyrobić i upiec przepyszne ciasto lub przygotować smaczne dżemy czy konfitury.
Wypiekacz do chleba GASTROBACK to:
- Wypiekanie za pomocą 18 programom do chleba, dżemu, jogurtu, ciasta i lodów ( pojemnik do lodów nie znajduje się w podstawowym wyposażeniu )
- automatyczna tacka na elementy orzechów, nasion, owoców albo kawałków czekolady
- Własny program z dowolnie dostosowywanymi fazami programu
- Świeżo upieczony bochenek chleba o wadze 500 g, 750 gi 1000 g
- Wypiek chleba pełnoziarnistego, białego, francuskiego, słodkiego oraz owocowego
- Program do wypieku chleba bezglutenowego i ryżowego
- Program "ciasta" np. Do ciasta na makaron, pizzę lub chleb
- Program "dżemowy" na dżem, marmoladę i galaretkę
- Program "jogurtowy: do kremowego jogurtu domowego
- Program rozmrażania
- Taca do pieczenia chleba i hak do ciasta z powłoką antyadhezyjną zol-żel, zdejmowane
- 3 poziomy brązowienia
- Okno do sprawdzania cyklu pieczenia
- Zegar włączający (15 godzin)
- Funkcja podgrzewania (60 minut) dla świeżego pieczywa